VC ICT Forum

Africa/Dar_es_Salaam
Hotel Verde

Hotel Verde

  • Tuesday, November 20
    • 2:00 PM 2:30 PM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Registration
    • 2:30 PM 5:30 PM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Session 1
      Convener: Stephen Simukanga (Chairperson, ubuntuNet Alliance)
      • 2:30 PM
        Welcoming Remarks: UbuntuNet Alliance, SARUA, and IUCEA, TERNET Leadership 30m
      • 3:00 PM
        The Future of ICT in African Higher Education 1h

        Deputy Vice Chancellor, Cape Peninsula University of knowledge & Information Technology

        Speaker: Prof. Louis Fourie ( Cape Peninsula University of Technology)
      • 4:00 PM
        Tea / Coffee Break 30m
      • 4:30 PM
        Leading a Digital University 1h
        Speaker: Prof. Martin Oosthuizen (SARUA)
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Closing
  • Wednesday, November 21
    • 8:30 AM 11:00 AM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Session 2
      Convener: Prof. Hellicy Ng'ambi (UbuntuNet Alliance)
      • 8:30 AM
        Welcome 30m
      • 9:00 AM
        Keynote Speaker: The DIgital Transformation of African Higher Education 1h
        Speaker: Prof. Olive Mugenda (Centre for Innovative Leadership & Governance)
      • 10:00 AM
        The NGDLE@ 1h
        Speaker: Prof. Rassie Louw
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Tea/Coffee break 30m
    • 11:30 AM 1:30 PM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Session 3
      Convener: Prof. John Kalenga Saka (Vice Chancellor, University of Malawi)
    • 1:30 PM 3:00 PM
      Lunch break 1h 30m
    • 3:00 PM 5:30 PM
      Vice Chancellor's ICT Forum: Session 4
      Convener: Prof. Martin Oosthuizen (SARUA)
      • 3:00 PM
        UbuntuNet Alliance and Services for Digital Transformation 1h
        Speaker: Pascal Hoba (UbuntuNet Alliance)
      • 4:00 PM
        Tea / Coffee Break 30m
      • 4:30 PM
        Roundtable: General Discussion on Digital Transformation 1h
        Speaker: Prof. Madara Ogot (Acting Deputy Vice Chancellor, Research, Production and Extension, University of Nairobi)
    • 5:30 PM 6:00 PM
      Closing 30m
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Cocktail Reception 1h